blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG kubqo
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Chalan, ktorého bavia hry, filmy, knihy a šport. Milujem M*A*S*H, ženy a futbal.
Bazzz



Recenzia: Kick Ass 2: Na plné gule
pridal Bazzz 24.8. 2013 o 0:23

          Jednička Kick-Ass prišla ako zjavenie a utvorila krásny protipól ku “farbičkovým“ komiksom. Zároveň sa odvážila i tam, kam nešiel ani Nolanov Batman, a to R-kový rating. Bohužiaľ, ale s menším rozpočtom a bez nejakého významného hereckého mena (s výnimkou Nicolasa Cagea). Dvojka prichádza v dobe, keď vrcholné priečky v kasovných rebríčkoch okupujú Supermani, Batmani či Avengers a opäť prináša so sebou aj ten sviežy závan.

 

          Dvojka je po filmárskej stránke v podstate to isté čo jednotka. Akurát je všetkého o trochu viac. Humoru (dôjde i na ten fekálny či fetišistický), akcie i postáv. Réžiu po Mathewovi Vaughnovi prebral Jeff Wadlow. Ten očividne rozumie čo bolo na predchádzajúcom filme dobré a zdatne to prenáša do dvojky. Tu ale nastáva pre niekoho problém, je to viacmenej to isté čo jednička, nie ale v zlom slova zmysle ako napr. Hangover part II.

 

          Niekoho môže odradiť až televízny vizuál, ale tvorcovia sú si vedomí, že tam sila filmu neleží. Tá sa prejavuje vo výbornom scenári a nápaditej akcii. Scenár sa nikde príliš nezdržuje. Dialógy sú svižne napísané, až na pár scén ohľadne vedľajšej linky s Hit-Girl. Tá mňa osobne nebavila, no niektorí ľudia si myslia, že je hodná spin-offu.

 

          Ohľadom temnosti a krvi zachádza pokračovanie ešte ďalej (vraj nie až tak ďaleko ako komiksová predloha), no už ho nedokáže tak šokujúco predať ako prvý diel. Ostatne pri scéne zo skladu som mal zimomriavky aj na piate pozretie. Dvojke predsalen taký výrazný moment chýba. To ale neznamená, že by postavy neumierali, práve naopak. Týmto film vymazáva syndróm ostatných “superhrdinských“ filmov, a to, vedomie toho, že to hlavné postavy bez problémov zvládnu až do konca nech sa objavia v sebemenších problémoch. Vďaka tomu vydrží napätie počas celej stopáže a ani v akčnom finále si človek nie je istý ako to dopadne.

 

          Až dojde na akciu, fandovi žánru až srdce poskočí. Akčných scén síce nie je veľa, no na každú jednu pripadá viac nápaditosti a originality než je v posledných desiatich marvelovkách dokopy. Obzvlášť vidieť film v jednom týždni s Iron Man 3 je ako nebe a dudy. A to Kick-Ass prosímpekne pracuje s osminovým rozpočtom najnovšieho plecháča.

 

          S Kick-Ass 2 je všetko v najlepšom poriadku, pokiaľ nečakáte niečo viac než bol prvý diel. Niekoho to môže odradiť. Ale ak naopak čakáte opäť silný príbeh, nápaditú akciu, neortodoxnosť v rámci komiksových adptácií a nevadí vám, že už to nie je taký blesk z čistého neba ako jednička, budete sa náramne baviť.

8/10

 



Prístupov 7122
Kvalita článku
(100%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Recenzia: Kick Ass 2: Na plné gule
[ 24.8.2013] (príspevkov 1)
Herecká filmografia Zooey Deschanel, čas...
[ 19.8.2013] (príspevkov 2)
Herecká filmografia Zooey Deschanel, čas...
[ 17.8.2013] (príspevkov 0)
Herecká filmografia Zooey Deschanel, čas...
[ 12.8.2013] (príspevkov 0)